fbpx

Quantic Dream maakt geen PlayStation exclusives meer

Quantic Dream

Quantic Dream, de ontwikkelaar van Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human, zal geen exclusieve games voor PlayStation meer maken. Het Chinese internetbedrijf NetEase heeft namelijk aandelen van de studio gekocht en wil dat alle toekomstige projecten van de studio door het bedrijf uitgegeven worden. Op alle platformen.

Oprichters David Cage en Guillaume de Fondaumière maakten het nieuws bekend in een interview met Variety. De studiohoofden spraken allebei van een nieuw begin:


“Ons doel is om vertegenwoordigd te zijn op elk platform (…) Natuurlijk blijven we games ontwikkelen voor PlayStation, aangezien we 12 jaar hebben samengewerkt met Sony. Al zullen onze games nu ook op alle andere platformen verschijnen.”

NetEase investeerde vorig jaar ook al 100 miljoen euro in Bungie, bedenker van de Halo-reeks en Destiny. Hoeveel miljoenen het Chinese bedrijf in Quantic Dreams investeert is niet bekend. NetEase wil volgens hun persbericht vooral ontwikkelaar Quantic Dreams helpen om “de studio uit te bouwen tot een internationaal entertainmentbedrijf dat naast eigen franchises ook geavanceerde technologieën en games ontwikkelt.”

Opvallend is dat de nieuwe richting van de studio er komt na geruchten over pesterijen op de werkvloer, nu ongeveer een jaar geleden. Verschillende Franse kranten brachten de toxische werksfeer aan het licht. Quantic Dream sleepte de media voor de rechter, al komt er weinig schot in de zaak. Een werknemer klaagde de studio aan over de wantoestanden en won het proces.

Sony heeft dus een Worldwide Studio minder. Vinden jullie het een goede zet van Quantic Dream? Laat het weten in de comments!

Een reactie achterlaten