fbpx

PUBG dan toch Xbox exclusive tot 2018?

Gisteren lieten we jullie weten dat ontwikkelaar Bluehole van Playerunknown’s Battlegrounds aan tafel zat met Sony om de game naar PS4 te brengen. Duidelijk niet naar de zin van Microsoft, want blijkbaar is die uitgever opnieuw naar de Zuid-Koreaanse studio gestapt met als doel de exclusiviteitsdeal te verlengen.

Het nieuws komt van Bloomberg.com. De website heeft via een aantal bronnen die nauw betrokken zijn bij de deal, opgevangen dat Microsoft er alles aan doet om de exclusiviteitsdeal van Playerunknown’s Battlegrounds te verlengen. De game was al beloofd aan Microsoft als timed-exclusive, maar het zou kunnen dat PlayStation-eigenaars toch nog een aantal maanden – en in het slechtste geval een heel jaar – moeten wachten.


Ongetwijfeld heeft de populariteit van de shooter daarmee te maken. PUBG werd een monsterhit op pc en kan een system-seller worden voor de Xbox One X, die vanaf 7 november in de schappen ligt. Ons zou het dan ook niet verbazen als PUBG inderdaad een timed-exclusive voor een volledig jaar wordt.

Bloomberg zelf heeft Microsoft gecontacteerd in verband met het verhaal, maar het bedrijf weigerde commentaar te geven. Wat de situatie meteen des te geloofwaardiger maakt.

Een reactie achterlaten