fbpx

PS5 krijgt binnenkort Variable Refresh Rate (VRR)

PS5 SSD

Sony heeft een verse systeemupdate gedropt voor PS5. Die omvat alle nieuwigheden waarmee beta-testers al aan de slag konden. Zo voegt de update ook stembesturing, party chat, open en gesloten parties en meer toe. Nog belangrijker: de update legt het grondwerk voor een coole toevoeging in de toekomst: VRR.

VRR staat voor Variable Refresh Rate, een optie die van toepassing is op alle games op je PlayStation 5. Volgens Sony maakt VRR gameplay vloeiender omdat omgevingen meteen gerenderd worden. Daarnaast zouden graphics scherper worden en is de input lag verminderd.


De uitgever voegt daaraan toe dat alle verschenen games geoptimaliseerd kunnen worden voor VRR via een patch. Toekomstige releases zouden de nieuwe feature al ondersteunen.

VRR is eigenlijk een aanpasbare feature die gaming sessies scherper en vloeiender maakt. De feature zorgt ervoor dat grafische output gesynchroniseerd wordt met de frameratecapaciteit van je beeldscherm. Daardoor zijn screen tearing, frame pacing problemen en andere euvels veel minder aanwezig.

Wanneer de VRR-feature precies komt, is niet bekend. Volgens Sony de komende maanden.

Een reactie achterlaten