fbpx

PS5 krijgt nieuwe party chat en stembesturing

PS5 1

Sony heeft bekendgemaakt dat de PS5 nieuwe functies krijgt. Die kunnen deelnemers van het betaprogramma nu al testen. Het gaat om een vernieuwde party chat, bediening via stembesturing en andere kleine aanpassingen. Gezien het betaprogramma niet beschikbaar is in de Benelux, is het wachten op de officiële firmware update.

Er zijn heel wat nieuwigheden om naar uit te kijken: op PS4 en PS5 krijg je de optie om zowel open als gesloten parties te creëren. Zoals de naam doet vermoeden, kunnen al je vrienden deelnemen aan de open party, terwijl gesloten parties werken via invite-only.


In de parties krijg je nieuwe chat-opties. Zo zijn er verbeterde reporting tools en is er een one-click Share Play feature voor vrienden. Op PS4 kan je vanaf nu het volume van elke speler ook afzonderlijk bijstellen.

Gezien voice chats nu beschouwd worden als parties, vind je in het Game Base menu enkel nog friends, parties en messages terug. De tabs in dat menu zullen friend lists, friend requests en media access for friend groups veel duidelijker weergeven.

Verder voegt de update de mogelijkheid voor stembesturing toe, voorlopig enkel in het Engels. De nieuwe feature wordt geactiveerd met het zinnetje ‘Hey, PlayStation’, dat je consoles allerlei acties laat uitvoeren. Zo zou je games kunnen opstarten, apps openen, je bibliotheek bekijken of zelfs films afspelen op Netflix.

Ook het Home screen wordt onder handen genomen. De nieuwe update laat je toe om vijf games of apps permanent vast te pinnen. Op die manier vind je ze meteen terug voor gemakkelijke toegang.

Wanneer de update ook voor het grote publiek verschijnt? later dit jaar, zegt Sony. Behoorlijk vaag nog.  Naar welke feature kijk het meest uit?

Een reactie achterlaten