fbpx

PS5 backwards compatibility ondersteunt ook multiplayer

PS5 backwards compatibility

Toen Sony de laadtijden van de PlayStation 5 demonstreerde tijdens een meeting in japan, dropte de spelletjesfabrikant nog wat meer details over de next-generation console. Zo zou de backwards compatibility feature van de PlayStation 5 ook multiplayer ondersteunen. Zo kan je op PS5 gewoon multiplayeren met PS4-games.

PlayStation-baas Jim Ryan zei het volgende tijdens de meeting:


“In een tijdperk waar iedereen verbonden is, wordt backwards compatibility iets heel krachtig. Het geeft ons de mogelijkheid om een volledige community te migreren van PS4 naar next-gen, door simpelweg PS4-games te spelen op PlayStation 5. Ook online.”

Maar vooral de aanvullende woorden van John Kodera waren interessant. Hij wil de brug tussen PS4-spelers en gamers die meteen de overstap naar PS5 maken, niet neerhalen:

“Spelers kunnen samen van games genieten via cross-generation play.”

We zullen dus met z’n allen nog steeds Fortnite of Apex Legends kunnen spelen op PlayStation 5. Ook al wagen je vrienden de overstap naar next-gen niet. Iets waar Sony ongetwijfeld veel punten mee scoort. Of de multiplayer-component bij PS2- en PS3-games ook nog werkt, zal natuurlijk afhangen van de online servers van de desbetreffende games.

REACTIES (1)

  1. Damadtree

    En bij deze is het ook vrijwel bevestigd dat we nog steeds voor online zullen moeten betalen ,en wss op dezelfde oneerlijke manier via PS+ om de prijs te inflateren… Iets dat mij al heel deze generatie stoort en waarvan ik hoopte dat ze er next-gen eindelijk van zouden afstappen (nu ze toch meer dan genoeg winst gemaakt hebben met hun PS+ abo’s deze generatie, om nog maar te zwijgen van marktleider te zijn, maar ze hebben duidelijk gemakkelijke winst geroken en de consumenten lijken het niet te beseffen dat dit niet hoort.

Een reactie achterlaten