fbpx

PlayStation slaat E3 2019 over

Sony E3

Op E3 worden jaarlijks de grootste aankondigingen binnen de game-industrie bekendgemaakt, al zal de volgende editie een van de grootste spelers missen. Sony heeft bekendgemaakt dat het geen persconferentie houdt op E3 19 en de beurs gewoon overslaat. Het is de eerste keer in 24 jaar dat PlayStation niet op E3 aanwezig zal zijn.

In een interview met het Amerikaanse gameblad Game Informer is Sony naar eigen zeggen op zoek naar nieuwe manieren om nieuwe games aan te kondigen en te delen met de fans:


“Met de evolutie van de indrustie, willen we bij Sony inventieve manieren zoeken om in contact te komen met de fans. Die fans zijn belangrijk voor ons. We willen telkens innoveren en experimenteren om de fans blij te maken. Om die reden zullen we niet aanwezig zijn op E3 2019. Wij zijn op zoek naar andere opties om onze games te delen met de community en we zullen die in de toekomst bekend maken.”

Op de vraag of Sony een presentatie organiseert buiten E3, zoals EA dat doet met EA Play, antwoordde de uitgever ook negatief. Jennifer Clark, senior vice president van communicatie voor Sony, zei dat er geen media briefing gehouden wordt tijdens E3.

Opvallend is dat Sony ook al geen PlayStation Experience organiseert dit jaar. Naar eigen zeggen omdat er te weinig te vertellen viel. Betekent het dat Sony niks nieuws kan laten zien en enkele aankondigingen iets te snel heeft gemaakt? Langs de andere kant is het zo dat de uitgever ook nu een extreem sterke line-up heeft. Denk maar aan Days Gone, Death Stranding, Concrete Genie, Dreams, Ghost of Tsushima, The Last of Us: Part II en MediEvil.

Al blijft het uiteraard vreemd voor Sony om een van bekendste marketing events links te laten. Ook voor fans zal het een domper zijn, want veel gamers kijken elk jaar reikhalzend uit naar de E3-beurs met al z’n presentaties.

Wat denken jullie? Goede keuze aangezien E3 toch maar een weddenschap is om te zien wie de grootste heeft? Of hadden jullie graag wat aankondigingen gezien, hoe gering het nieuws ook mocht zijn?

Een reactie achterlaten