fbpx

‘PlayStation 5 krijgt enorm krachtige hardware onder de motorkap’

PS5 PlayStation 5

Een nieuw gerucht suggereert dat de PlayStation 5 qua prestaties even sterk zal zijn als de RTX 2080 grafische kaart van Nvidia. Mocht dat kloppen, dan is dat een gigantische sprong vooruit ten opzichte van de PS4. Wordt ook bevestigd: de processor van de PS5 zou op maat gemaakt zijn voor backwards compatibility.

Het gerucht komt van Komachi, een Japanse insider van de gameindustrie. Volgens de techneut zou de custom chip van de PlayStation 5 een sterk stukje technologie zijn. De processor van de PS5 – die de codenaam Oberon draagt – is custom made en tevens ontworpen zijn om ook PS4 games te kunnen spelen. Zo zou het stukje hardware maar liefst 40 computing units tellen. Die allemaal samenwerken om een game zo prachtig mogelijk weer te geven.


 

Voor PS5-games worden alle 40 units ingezet, wat ervoor zorgt dat de chip zo’n 2.000 Ghz aan rekenkracht produceert. In backwards compatibility zou echter maar een deel van de units worden benut, dus de PS5 kan zelfs beslissen hoeveel rekenkracht nodig is. De chip kan bijvoorbeeld ook draaien aan 800 Mhz en 911 Mhz, respectievelijk de kloksnelheden van de PS4 en de PS4 Pro. Of de chip ook nog ingesteld wordt om lagere snelheden te halen, voor PS2 en PS3, is niet duidelijk.

Uiteraard blijft ook dit een gerucht, want de officiële specs van de PS5 zijn nog steeds niet bekendgemaakt. In ieder geval zijn het mooie vooruitzichten.

Een reactie achterlaten