fbpx

PlayStation exclusive Days Gone komt naar pc in mei

Na Horizon: Zero Dawn, komt ook Days Gone naar pc. Sony brengt de brute zombie survivalgame naar het platform op 18 mei, via zowel de Epic Games Store als Steam. De titel krijgt ook enkele nieuwe features, speciaal voor de pc-versie.

Zo krijgt Days Gone niet alleen verbeterde grafische opties, maar ook ondersteuning voor 21:9 ultra-breedbeeldschermen. Naast gamepad-ondersteuning krijgt de titel zelfs muis- en keyboardcontrols en bevat hij alle dlc uit de game.


In Days Gone krijgen spelers de controle over biker Deacon St. John in een wereld die overrompeld door zombie-achtige freakers. Samen met zijn vriend Boozer moet hij zien te overleven in het post-apocalyptische Amerika en krijgt hij af te rekenen met gigantische hordes freakers.

De timing van deze aankondiging is best frappant. Enkele dagen geleden geraakte bekend dat Sony een pitch voor Days Gone 2 afgekeurd had. Hoewel de uitgever niet instemde met een sequel, spendeert hij wel meer budget om de originele game naar pc te brengen.

Mogelijk wil Sony dus nog een laatste sprong wagen met de franchise vooraleer een sequel al dan niet in de koelkast gestopt wordt.

Een reactie achterlaten