fbpx

PlayStation Classic nu al aan bijna helft van de prijs

playstation classic verpakking

Slechts een maand na zijn lancering, krijgt de PlayStation Classic een stevige prijsdaling. Sony’s retroconsole die bij de lancering op 3 december nog €99 kostte, is nu al een heel stuk goedkoper te vinden bij verschillende retailers. In sommige gevallen bijna de helft goedkoper.

Het is dan ook geen geheim dat de PlayStation Classic zowat de meest teleurstellende launch van het jaar was. Met de retroconsole probeerde Sony het succes van Nintendo’s NES en SNES Mini te evenaren, maar faalde miserabel. De miniatuurversie van de PlayStationconsole uit 1996 komt met 20 geïnstalleerde klassiekers, maar laat te wensen over qua retro-ervaring.


De console blijkt niet goed beveiligd (gewoon een USB-keyboard aansluiten en je kan het dev menu oproepen) waardoor spelers ontdekten dat de PlayStation Classic een versie gebruikte van PCSC, een gratis emulator om PlayStation-games op PC te spelen. Resultaat: heel wat games draaien niet optimaal op de console en zijn niet te vergelijken met de vroegere ervaring.

Of de prijsdaling permanent is, weten we niet. Wie de PlayStation Classic aan lagere prijs wil, kan terecht bij onderstaande retailers:

REACTIES (1)

  1. grievous444

    Spijtig zijn de “klassiekers” niet echt de moeite waard om deze aan te schaffen en eender welke prijs voor mij

Een reactie achterlaten