fbpx

PlayStation 5 ging al 4,5 miljoen keer over de toonbank

PS5

Ondanks de beperkte voorraad aan next-gen consoles, doet de PS5 het niet slecht aan de kassa. Uit een financieel rapport waarmee Sony de kwartaalcijfers bekendmaakte, bleek dat er al 4,5 miljoen PS5-consoles een eigenaar gevonden hebben.

De cijfers behandelden slechts het derde kwartaal van Sony’s fiscale jaar, dus eigenlijk werd die kaap van 4,5 miljoen bereikt in iets minder dan 2 maanden. In het laatste kwartaal hoopt Sony daar nog 3 miljoen exemplaren bovenop te doen, als de productie dat toelaat. Op die manier zou de PS5 het net beter doen dan de PS4 in dezelfde periode.


Ondanks de goede verkoop, maakte Sony wel een interessant detail bekend over de PlayStation 5. De retailprijs van de console ligt namelijk lager dan de kosten om het toestel te maken. De PS5 wordt dus met verlies verkocht, al is dat traditioneel altijd zo in de eerste jaren van een console. Ook de vorige PlayStation-consoles werden aan een prijs gelanceerd die de productiekost niet dekt.

Een goede zaak dus dat Sony’s digitale omzet veel goed maakt, want daar haalde het nieuwe verkoopsrecords. In totaal zijn er zo’n 47.4 miljoen PlayStation Plus leden, wat een groei is met 9,1 miljoen ten opzichte van vorig jaar. Interessant: 87% van alle PS5-eigenaars hebben een abonnement. Al is dat niet verrassend, gezien je een abo nodig hebt om online te gamen.

Een reactie achterlaten