fbpx

Piratengame Skull & Bones krijgt eindelijk release window

Skull Bones

Zit je te wachten op piratengame Skull & Bones van Ubisoft? Indien wel, mag je de hoop op een spoedige release opbergen. Zo zou de game die in 2017 werd aangekondigd, pas ergens tussen 2022 en 2023 verschijnen.

Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers van Ubisoft. De uitgever hield de tanden stevig op elkaar en deelde enkel mee dat Skull & Bones rond 2022-2023 zou verschijnen.


Vorig jaar kondigde Ubisoft Singapore al aan dat de piratengame een volledige reboot zou ondergaan. Zo was de titel oorspronkelijk een multiplayergame, maar kreeg het uiteindelijk een verhaal. Door die nieuwe visie voor de game is er volgens creative director Elisabeth Pellen meer ontwikkelingstijd nodig. Veel meer:

“Critical questions needed to be addressed: how do we modernize the classic pirate fantasy? How do we ensure a more immersive and visceral experience? How do we create cool and memorable moments in-game? For most of these questions to be answered, it was clear that we needed more development time.”

Toegegeven, beter een goed uitgewerkt concept dan een half afgewerkte game, al laat de titel nu wel erg lang op zich wachten. Het spel werd tijden E3 2017 aangekondigd, maar lijkt geplaagd door het ene uitstel na het andere.

Al is er ook een positieve noot. De onthulling van de kwartaalcijfers bracht immers aan het licht dat Ubisoft ook van plan is om Far Cry 6, Rainbow Six Quarantine, Riders Republic, The Division: Heartland en Roller Champions voor het einde van het huidige fiscale jaar (april 2022) te lanceren. En dat is ook al wat, toch?

Een reactie achterlaten