fbpx

PC-versie GTA Trilogy levert Rockstar heel wat problemen op

Schermafbeelding 2021 11 15 om 03.17.02

Rockstar Games zit ongetwijfeld met de handen in het haar door de pc-versie van Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. De game werd vorige vrijdag offline gehaald om verschillende fouten recht te zetten. Daarvoor moest de Rockstar Launcher ook offline, waardoor gebruikers geen enkele van hun Rockstar game meer konden spelen. Ouch.

Volgens Rockstar werd de pc-versie van de GTA Trilogy offline gehaald omdat er nog onbedoelde bestanden aanwezig waren. Via een datamine bleek dat de games nog verschillende notities van de studio bevatte. En die kunnen natuurlijk interne geheimen bevatten. Daarnaast ontdekte een dataminer nog andere problematische zaken.


Zo bleek de in-game muziek niet helemaal in orde. In de remasters moesten verschillende nummers van de originele soundtrack geschrapt worden omdat de licentie verlopen was. Een datamine legde echter bloot dat alle muziek nog steeds in de gamebestanden aanwezig is. Het script slaat die gewoon over waardoor je ze niet te horen krijgt in de game. Dat de tracks nog steeds in de game zitten, daar kunnen muziekuitgevers ongetwijfeld niet mee lachen.

En het wordt nog beter, want ook de spraakmakende Hot Coffee minigame was nog steeds aanwezig in de geremasterde versie van GTA: San Adreas. Na de release van de game in 2004 brak een schandaal los toen bleek dat de developers een sex minigame in gamecode hadden laten zitten. De game werd in de VS zelfs tijdelijk uit de rekken gehaald.

Die laatste is meteen de meest dringende reden waarom Rockstar de pc-versie van de geremasterde trilogie offline haalde. Een nieuwe rechtszaak zoals in 2004 wil de uitgever koste wat het kost vermijden.

Na drie dagen afwezigheid staat de trilogie ondertussen terug online op pc. Heel wat gamers zijn echter ontevreden dat ze hun game dagen hebben moeten missen en eisen hun geld terug.

Ook uitten talloze spelers hun frustraties over de slechte performance van de game op pc. Zo zijn er verschillende bugs, grafische inconsistenties, minder verkeer en voetgangers en nog veel meer. Ook de regen in San Andreas zou een probleem zou: bij een stortbui zie je geen hand voor de ogen.

Volgens het internet getuigt deze remaster vooral van lui werk. Belangrijk detail: Rockstar Games besteedde de ontwikkeling van deze remaster uit aan de Amerikaanse ontwikkelaar Grove Street Games. Die heeft de afgelopen 14 jaar vooral mobile ports gemaakt.

GTA Trilogy is op pc duidelijk niet de remaster waar velen op hadden gehoopt. Misschien toch maar wachten op een nieuwe GTA?

Een reactie achterlaten