fbpx

Palworld is 97% van zijn spelers kwijt sinds launch

Palworld gunsheep

Het megasucces van Palworld lijkt van korte duur. Toen de Pokémon-met-guns in januari verscheen was het met 2.1 miljoen simultane spelers een van de meest gespeelde game op Steam ooit. Drie maanden later schiet daar niet veel meer van over.

Palworld is ondertussen zo’n 97% van die actieve spelers verloren (via SteamDB). Op dit moment wordt de game nog door 70,000 Steam-users tegelijk gespeeld. Een immens contrast met de eerste weken na launch.


Dat betekent echter niet meteen dat de game op sterven na dood is. Als live service game zitten veel spelers te wachten op nieuwe content of events. En die komen er volgens ontwikkelaar Pocketpair aan.

Pocketpair onthulde een roadmap waarin staat dat de crafting survivalgame PvP, Raid Bosses, een Pal Arena en meer te wachten staat. Een specifieke releasedatum voor de content is er echter nog niet.

Palworld was ook voor de makers een onverwacht succes. De game verkocht tijdens zijn eerste maand zo’n 15 miljoen exemplaren. Het zadelde de Japanse ontwikkelaar op met torenhoge serverkosten en beschuldigingen van plagiaat.

Een reactie achterlaten