fbpx

Overname Activision Blizzard afgekeurd in Groot-Brittannië

Activision blizzard

De Britse overheid heeft de overname van Activision Blizzard door Microsoft afgekeurd. Dit om innovatie en cloud gaming te beschermen. De economische waakhond maakte het nieuws zelf bekend.

De Britse Competition and Marketing Authority (CMA) was belast met het onderzoeken van de overname in Groot-Brittannië. En die commissie oordeelt na enkele maanden onderzoeken negatief: de overname van zo’n 69 miljoen dollar kan niet doorgaan.


Volgens de CMA zal de overname negatieve gevolgen hebben voor de concurrentie binnen de groeiende markt van cloudgaming. Britse consumenten zouden hierdoor minder keuze krijgen en ook minder originele games krijgen. Want een gebrek aan concurrentie is nefast voor de innovatie.

De positie van Microsoft binnen de sector van cloudgaming is volgens de CMA nu al sterk en bij een overname zal die enkel nog sterker worden. Want Microsoft zal Activision-games exclusief op zijn service gaan aanbieden.

Volgens economische nieuwssite Bloomberg gaan zowel Microsoft als Activision Blizzard in beroep tegen de beslissing. Volgens de uitgevers is net deze beslissing een rem op de innovatie.

Een stevige tegenvaller voor Microsoft dus die ervan overtuigd was dat de overname goedgekeurd zou worden in Europa en de UK. Ook in de VS wordt het lastig: de Amerikaanse waakhond spande ook al een rechtszaak aan tegen de overname.

Een reactie achterlaten