fbpx

Opvolger van Patapon haalt 1.5 miljoen dollar op met Kickstarter

Ratatan

Ratatan, de spirituele opvolger van de ritmische PlayStationgame Patapon, heeft een bijzonder succesvolle Kickstarter campagne achter de rug. Het project sprokkelde zo’n 1.5 miljoen dollar samen, maar liefst 10 keer zoveel als het oorspronkelijke doel.

De game had zijn initiële doel van 137.000 dollar al een uur na de launch van de Kickstartercampagne bereikt. De teller bleef oplopen tot 1.5 miljoen dollar. Vanzelfsprekend werd de target voor verschillende stretch goals ook gehaald.


Bij de stretch goals hoorde onder andere een consoleversie van Ratatan en ook een samenwerking met David Wise, de componist achter de muziek van de Donkey Kong Country-reeks.

In een update die gepost werd op de Kickstarter-pagina na afloop, bedankte Ratata Arts iedereen die bijgedragen heeft tot het project. Zo zei de studio dat ‘spelers zelden het lot van ontwikkelaars kunnen beïnvloeden, maar dat deze groep daarin geslaagd is’.

Tot slot liet de studio vallen dat de ontwikkeling al behoorlijk ver is en dat de ontwikkeling – inclusief alle stretch goals – klaar zijn tegen april 2025. Dat wil zeggen dat we tegen dan alle versies van Ratatan, voor Xbox Series, PlayStation-consoles, Nintendo Switch en pc zullen hebben.

Een reactie achterlaten