fbpx

Ook Ubisoft slachtoffer van cyberaanval

ubisoft hack.jpg

Na Rockstar en Insomniac Games is ook uitgever Ubisoft getroffen door een cyberaanval. Hackers hadden 48 uur toegang tot de systemen van de uitgever. Ze wilden 900 GB aan data buit maken, maar het is niet duidelijk of het ze ook lukte.

De hackers hadden 48 uur toegang tot Ubisofts Microsoft Teams, Confluence, Atlas en Sharepoint. Ubisoft merkte echter dat er iets vreemd aan de gang was en kon de hackers van de servers weren.


Ze hadden echter 48 uur toegang tot het chatsysteem, presentatiesoftware en andere administratieve software. De hackers postten screengrabs van interne chats van Ubisoft-medewerkers als bewijs.

Ze probeerden ook gebruikersgegevens van Rainbow Six Siege spelers afhandig te maken, maar mislukten in die opzet. Ubisoft heeft al toegegeven dat er een beveiligingsincident was (via Bleepingcomputers), maar geeft verder geen details.

Recent as ook Insomniac Games het slachtoffer van een mega-hack waardoor al hun plannen voor de komende 10 jaar op straat liggen. O ja, en ook een speelbare versie van Marvel’s Wolverine.

Een reactie achterlaten