fbpx

Ontwikkeling Red Dead Redemption was "een terugkerende nachtmerrie"

Iedereen heeft geweldige herinneringen aan Red Dead Redemption. De cowboygame uit 2010 lanceerde met hoge verkoopcijfers en fantastische reviews. De ontwikkeling van de game verliep echter niet zonder slag of staat. Dat raakt bekend na het lekken van enkele interne mails die bekend zijn gemaakt tijdens het proces van ex-Rockstar North-baas Leslie Benzies.

Het juridische team van Benzies probeert zich te verweren tegen het ontslag door duidelijk te maken dat Benzies essentieel was in de ontwikkeling van Rockstar-games:


Zoals Sam Houser zelf zei, zijn de Houser-broers niet in staat om grote en complexe games af te werken zonder de vaardigheden en het management van meneer Benzies.

Toen er in oktober 2009 een grote deadline voor Red Dead Redemption kwam, werd Sam Houser paniekerig over de staat van de game:

De ups en downs zijn enorm extreem. We moeten dit fixen! Snel! Help!

Een tweede mail van Houser zegt het volgende:

Red Dead Redemption is een terugkerende nachtmerrie, maar eentje waar we uit moeten. Ik heb constant problemen met de camera. Zoveel zelfs dat ik er niet rationeel of specifiek over kan zijn. Help me om de game recht te zetten. I need The Benz!

Na de hulp van Benzies was de game uiteindelijk binnen een paar maanden klaar, aldus het juridische team.

REACTIES (3)

 1. Damasta007

  Wel cool om eens wat interne mails v d rockstar-top te zien 🙂 .
  Rdr was ondanks al de miserie bij R*absoluut bom dus sequel mag er voor mijn part zeker komen

 2. StraightOuttaBelgium

  Was zo’n ongelofelijk goed spel. Heb er dagen op versleten als het al geen weken zijn. Een Red Dead Redemption 2 met een even goed verhaal zou een hemels geschenk zijn !

 3. fgras

  Lekker spel. Ik heb de singleplayer 100% voltooid.

Een reactie achterlaten