fbpx

‘Ontwikkelaars beschikken al over PS5 met afneembare disc drive’

PS5

Het lijkt erop dat de PlayStation 5 met externe schijflezer er zit aan te komen. Gamejournalist en insider Tom Henderson – die ook het originele gerucht verspreidde – beweert dat twee van zijn contacten in de industrie al gewerkt hebben met het toestel. Volgens de ontwikkelaars zou het vlekkeloos werken.

Een officiële aankondiging volgt allicht later nog. Als ontwikkelaars er al mee aan de slag kunnen, gokken wij dat een officiële aankondiging niet lang meer op zich laat wachten. Bovendien heeft Sony alle baat bij een console waarvan je de disc drive kan loskoppelen.


Door de schijflezer los te koppelen van de console kan Sony de PS5-productie stroomlijnen. Nu heeft Sony immers nog twee aparte productielijnen: eentje voor de PS5 met disc drive en eentje zonder disc drive.

Het biedt de consument ook meer flexibiliteit gezien je de disc drive gewoon apart kan kopen. Eenmaal je die disc drive aangekoppeld hebt, zou je zelfs niet merken dat het om een apart toestel gaat. Allicht zal je de disc drive dus stevig kunnen bevestigen aan de vernieuwde PlayStation 5.

Toegegeven, we zijn benieuwd hoe dat exact in zijn werk gaat. Daarnaast vragen we ons ook af die nieuwe PS5 een compleet nieuw design zal hebben. Vragen die allicht beantwoord worden in de volgende State of Play.

Een reactie achterlaten