fbpx

Onthult Xbox streaming devices op E3?

Nog meer nieuws uit het kamp van Microsoft, want op internet zijn geruchten opgedoken dat het bedrijf maar liefst twee nieuwe streaming devices zou onthullen op E3. Het nieuws werd tijdens een online podcast onthuld door Brad Sams, executive editor bij petri.com, die eerder al de Xbox Elite controller lekte.

Volgens de man zou Microsoft al een tijdje aan het experimenteren zijn met een apparaatje, gelijkaardig aan Google Chromecast, in de vorm van een streaming stick voor de Xbox One-controller. Enige wat je moet is het toestelletje inpluggen in ‘het bakske’ en je kan games vanop je primaire Xbox One streamen naar eender welke televisie in je huis.


Daarnaast plant Microsoft volgens Brad Sams ook nog een tweede toestel met hogere functionaliteit. Dankzij de samenwerking tussen Xbox One en Windows 10 zou deze ‘Xbox tv’ kunnen werken met verschillende apps en games uit de Windows Store. Spijtig genoeg zullen blockbusters als Forza 6 net iets te zwaar zijn om te streamen, maar toch zou het toestel een waaier aan casual apps en games aankunnen. Natuurlijk kan ook dit toestel games van je Xbox One streamen naar andere tv’s in je huis.

We krijgen ongetwijfeld meer te horen op E3.

Een reactie achterlaten