fbpx

Onderzoek: ‘Xbox gamers worden sneller boos dan PlayStation spelers’

gamer

We schreeuwen allemaal wel eens naar onze televisie als we een potje FIFA, Call of Duty of Fall Guys verliezen. Maar welke groep gamers is nu het meest agressief? Dat blijken Xbox-spelers te zijn. Althans als we een nieuwe Brits onderzoek mogen geloven.

Zo onderzochten een resem professionele psychologen met behulp van de Buss Perry Aggression Questionnaire welke gamers het snelst geïrriteerd raken tijdens gaming. En vooral ook welke games daarvoor aan de basis liggen. De groep psychologen ondervrogen zo’n 964 Engelse gamers om tot deze resultaten te komen.


Uit de resultaten bleek dat Xbox-gamers een stuk zijn dan PlayStation-gamers. Daarnaast zijn mannelijke gamers doorgaans zo’n 20% agressiever dan vrouwelijke gamers. Opvallend is dat gamers die zo’n 20 tot 30 uur per week spelen, minder agressief zijn dan gamers die slechts 10 à 20 uur spelen. Uiteraard waren de gamers die minder dan 10 uur per week speelden het minst agressief.

Welke games voor de meeste ergernis zorgen? Daar liggen de antwoorden nogal voor de hand. Zo zorgen Call Of Duty, Battlefield en FIFA nogal eens voor frustraties. Gezien de competitieve aard van die games, ook best logisch. Wel vreemd dat Animal Crossing zo hoog op het lijstje staat, want daar is op zich weinig competitief aan.

Elke deelnemer werd gevraagd om zijn/haar drie favoriete games op te noemen, gevolgd door het hun voorkeursplatform. Daarna mochten ze de Buss Perry Aggression Questionnaire, die het niveau van agressiviteit en boosheid in personen meet op basis van 29 vragen. De enquête bepaalt onder meer fysieke agressie, verbale agressie, woede en vijandigheid.

Wie de resultaten zelf uitgebreid wil bekijken, kan ze hier helemaal uitpluizen.

onderzoek agressie gamers

onderzoek agressie gamers

Een reactie achterlaten