fbpx

Nog meer details over Battlefield V duiken op

Venture Beat heeft nog meer informatie over de nieuwe Battlefield kunnen lospeuteren. Vorige week wist de website te vertellen dat de shooter Battlefield V heet en de Tweede Wereldoorlog het decor vormt. Vandaag nog meer details over het verhaal en de microtransacties.

Battlefield V krijgt een soloverhaal dat van structuur gelijkaardig is aan Battlefield 1. Je volgt verschillende soldaten in diverse conflicten en verhalen. Het idee is om een gevarieerde blik te geven op de verschillende veldslagen tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Katherine Kingsley, de vrouwelijke stem achter de modus Operation van Battlefield 1, keert waarschijnlijk terug voor Battlefield V. De actrice plaatste op Instagram een foto waarin ze aangeeft bezig te zijn met nieuwe opnames. In het bericht gebruikte ze de hashtags Battlefield en 2018.

De bronnen van Venture Beat halen aan dat er een co-op modus verwerkt zit in de game. Het is niet echt duidelijk in welke vorm, maar het zou gaan om willekeurig gegenereerde missies die gebaseerd zijn op het speltype Conquest. Battlefield 3 was de laatste uit de reeks met een coöperatief luik. Aanvullend wordt de optie voor een splitscreen vaag vermeldt, maar het is niet zeker of deze optie daadwerkelijk in de game zit.

Op gameplayvlak wordt er gesproken over een nieuwe manier waarop soldaten zich kunnen bukken. Het zou vergelijkbaar zijn met dat van Rainbow Six Siege waarbij speler zich ook op de rug kunnen neerleggen. Bij Battlefield 1 beperkt zich dit tot de buik. De bron is hier niet duidelijk in, maar het is misschien mogelijk om naast een muur te kijken door te leunen. 

Het laatste punt waar de geruchtenmolen zich over uitspreekt zijn de loot crates. EA kon er niet mee scoren in Star Wars Battlefront II, maar desondanks maken ze hun terugkeer in Battlefield V. De lootcrates zullen zich echter tot cosmetische items beperken, maar het gaat wel verder dan skins voor wapens. 

Een reactie achterlaten