fbpx

Gelekt: Battlefield V trekt naar de Tweede Wereldoorlog

De gaming website Venture Beat heeft een foto bemachtigd waarop de nieuwe Battlefield bevestigd wordt. Het gaat om het titelscherm van een dev build waarop Battlefield V staat. De foto zou afkomstig zijn van een interne bron bij EA die op de hoogte is van EA’s toekomstplannen. De website kon ook met andere loslippige medewerkers spreken die de setting van de game bevestigen.

De verschillende bronnen bevestigen dat Battlefield V zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Opnieuw staat de Zweedse ontwikkelaar DICE in voor de productie van het spel. Leuk weetje is dat het project intern Battlefield 2 genoemd werd. Omdat die naam al opgebruikt is aan een eerder spel uit de reeks, moet EA teruggrijpen naar het volgende nummer van hun laatste grote game.


Daarbovenop delen de verschillende contactpersonen van Venture Beat wat achtergrondinformatie over de ontwikkeling. Zo hebben DICE en EA de plannen thematiek voor Battlefield 1 en Battlefield V al jaren geleden vastgelegd. De ontwikkelaar heeft bewust eerste en game over de Eerste Wereldoorlog uitgebracht omdat die setting minder populair is. Moest de game floppen, zou een game over de Tweede Wereldoorlog de reddende engel zijn. Die theorie werd overigens bewezen door Call of Duty: World War II. De shooter was de best verkopende titel voor de reeks sinds de release van Black Ops II in 2012.

Vandaag weten we dat Battlefield 1 EA geen windeieren gelegd heeft. In 2016 kon het spel zich kronen tot tweede best verkopende spel. Momenteel wil de uitgever de setting en de naam nog niet bevestigen van de volgende Battlefield. Vermoedelijk moeten we niet al te lang meer wachten op de onthulling want vorige week bevestigde de senior video editor van DICE dat de productie van de eerste trailer gestart is.

Een reactie achterlaten