fbpx

HPTO

Antwerpse professor: "No Man's Sky heeft mijn formule gestolen"

Geen vreugdekreet voor Johan Gielis op de releasedag van No Man’s Sky. De professor plantengenetica aan de universiteit van Antwerpen is volgens een artikel in Het Nieuwsblad niet te spreken over de game. De enorme wereld van het ruimte-avontuur is volgens hem enkel mogelijk gemaakt door het gebruik van zijn superformule. En daar heeft hij geen goedkeuring voor gegeven.

De professor beweert dat zijn in 2000 bedachte superformule door ontwikkelaar Hello Games gebruikt werd om No Man’s Sky van meer dan achttien triljoen planeten te voorzien. De formule van Gielis berekent alle vormen – van planten tot rotsen en sneeuwvlokken – op een willekeurige manier. Door de parameters aan te passen werkt de formule telkens een uniek resultaat uit.


Gielis is tevreden is dat zijn superformule zo goed werkt, maar uit zijn ongenoegen omdat Hello Games hem nooit heeft gecontacteerd of toestemming gevraagd om zijn gepatenteerde superformule te gebruiken. Genicap, Gielis’ onderzoeksbedrijf dat het patent beheert, heeft al enkele maanden geleden contact opgenomen met bedenker Sean Murray, maar volgens Murray wordt die superformule niet gebruikt in de game.

Toch gaat professor Gielis naar eigen zeggen binnenkort op de koffie bij Hello Games om het probleem uit te klaren. Over wat hij gaat eisen van Hello Games, wijdt hij liever niet uit.

Een reactie achterlaten