fbpx

Noorwegen in de clinch met Nintendo omwille van eShop

Volgens het Noorse Consumer Council is de terugbetaalpolitiek van Nintendo’s digitale winkel in strijd met de Europese wetgeving. Wanneer je een spel vooruitbestelt en nog annuleert voor de releasedatum, ben je toch jouw centen kwijt. Volgens Finn Myrstad, hoofd van de Noorse organisatie, is deze praktijk illegaal in Europa.

Nintendo is niet het enige videogamebedrijf dat onder de loep werd genomen. Het Consumer Council keek naar andere verkoopplatformen en stelde vast dat EA’s Origin, Steam en alle andere digitale shops een uitgewerkt terugbetalingssysteem hebben die niet in strijd is met de Europese wetgeving. Nintendo is de enige die dusdanig slecht scoort waardoor de organisatie het bedrijf voor de rechter sleept.


Nintendo is echter niet van mening dat het iets verkeerd doet. Wanneer je een game reserveert, ga je immers akkoord dat je geen geld terugkrijgt bij een annulering. In een kort officieel statement benadrukt het bedrijf dat de Nintendo eShop volledig in de lijn ligt met de Europese wetgeving en de rechten van de consument.

Een reactie achterlaten