fbpx

Zelda fan opgepakt omdat hij Master Sword van 15 cm bij zich had

anthony bray zelda replica zwaard

Een Zelda-zwaardje zorgde in het Verenigde Koninkrijk voor problemen. Een Zelda-fan werd gearresteerd en veroordeeld tot een celstraf van vier maanden, omdat hij een Master Sword-replica van amper 15 cm (niet groter dan een enveloppe-opener) bij zich had op een publieke plaats.

De 48-jarige Anthony Bray werd gearresteerd nadat hij op beveiligingscamera’s werd opgemerkt met de kleine Master Sword replica in zijn handen. Bray wandelde door het centrum van Nuneaton in Warwickshire en zou de replica voor zich uit gehouden hebben. Toen Bray enkele agenten benaderde, werd hij prompt ingerekend.


Omdat de replica een mes is, dat uit de schede getrokken kan worden via een knopje, beschouwde de politie het als een wapen. Bray, die al bekend was bij het gerecht, werd gearresteerd voor het dragen van verboden wapens.

Bray verklaarde dat hij het zwaardje online als fidget toy had gekocht en nooit zou gebruiken als wapen. Hoewel hij geen slechte bedoelingen had, werd hij alsnog veroordeeld tot vier maanden cel en kreeg hij een boete van £154.

De Warwickshire Police liet nog weten dat er een nultolerantie is voor het dragen van scherpe voorwerpen op publieke plaatsen.

Beetje overdreven? Of heeft de politie hier juist gehandeld? Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten