fbpx

Nintendo wil meer nieuwe franchises gaan maken

Super smash bros

Nintendo heeft bekendgemaakt dat het zich zal toeleggen op het ontwikkelen van nieuwe franchises. Dit om op te boksen tegen de steeds sterker wordende concurrentie. Bestaande reeksen zoals The Legend of Zelda en Mario zullen volgens Nintendo ook blijven ondersteund worden.

Het was Shuntaro Furukawa, de baas van Nintendo, die het statement loste tijdens een interview met Nikkei. Ondanks het succes van iconische franchises zoals Mario, The Legend of Zelda en Animal Crossing vindt het bedrijf dat het tijd is om nieuwe franchises op de markt te brengen.


“Consumenten hebben een beperkte vrije tijd en om ervoor te zorgen dat ze onze games spelen, moeten die games interessant zijn,” legt Furukawa tijdens het interview uit. “Maar er is enorm veel concurrentie. Daarom willen we meer nieuwe franchises lanceren en langlopende blockbusterseries zoals Mario en The Legend of Zelda blijven ondersteunen.”

En hoewel de baas van Nintendo ook de ontwikkeling van hardware besprak, zei hij niets over het nieuwe 4K Switch model waar al maanden geruchten over zijn. Zo liet Furukawa vallen dat enkel nieuwe hardware gelanceerd wordt als die de consument een nieuwe ervaring kan bieden. In dat opzicht wordt nieuwe hardware volgens Furukawa jaren op voorhand gepland.

Dan toch geen Switch 4K?

Een reactie achterlaten