fbpx

Nieuwe Nintendo Switch krijgt Nvidia-chip voor 4K

Nintendo Switch Pro 4K

Nintendo mag dan wel alle geruchten van een krachtiger Switch-model ontkennen, maar toch duiken er meer en meer details op van het toestel. Zo wordt Nvidia opnieuw de nieuwe chipleverancier en krijgt de nieuwe de Nintendo Switch een sterkere processor, een groter geheugen en ondersteunt het DLSS. DLSS staat voor Deep Learning Super Sampling waarbij graphics op een slimme manier worden geüpscaled naar 4K.

Het nieuws komt er via een het financiële persbureau Bloomberg. Hoe de volgende Nintendo Switch heet – de media doopten hem alvast Switch Pro – weten we niet, maar wel staat vast dat het een kleine krachtpatser wordt.


De console ondersteunt volgens Bloomberg namelijk DLSS. Dat is een upscaling techniek door middel van artificiële intelligentie. Het systeem vertrekt daarbij van een beeld in een lagere resolutie, dat dankzij bepaalde algoritmes wordt geüpscaled naar een 4K-resolutie.

Volgens Nvidia kan je het onderscheid tussen geüpscalede 4K en een native 4K-resolutie haast niet zien dankzij DLSS. En dat terwijl het volledige proces veel minder processorkracht vereist. Er is dus veel minder krachtige hardware voor nagenoeg hetzelfde resultaat.

Gezien de hardware van de Switch sowieso beperkt wordt, is het geen verrassing dat Nintendo ijvert voor een dergelijke oplossing. Een verdere samenwerking tussen Nvidia en Nintendo ligt trouwens voor de hand, aangezien het huidige Switch-model ook gebruik maakt van Nvidia’s Tegra chip.

De vernieuwde Switch zal naast de DLSS technologie ook een krachtigere processor en een uitgebreider geheugen, al zijn er nog geen exacte specs van. Logischerwijs wordt de console ook een stuk duurder dan de huidige versie. Analisten verwachten een winkelprijs tussen de 350 en 400 euro.

Merk wel op dat de 4K-resolutie van de nieuwe Switch enkel mogelijk is in de Docked modus. Zo wist een eerder artikel al te verklappen dat de resolutie in handheldmodus beperkt blijft tot 720p.

Nintendo heeft nog niet gereageerd op de geruchten, maar we hopen dat de officiële aankondiging niet lang op zich laat wachten.

Een reactie achterlaten