fbpx

Nintendo: ‘Opvolger van Switch komt niet voor april 2024’

Nintendo Switch

Nintendo heeft bekendgemaakt dat het geen nieuwe console zal lanceren dit fiscaal jaar. Dat loopt tot 31 maart 2024. Het nieuws werd gedeeld door Nintendo-baas Shuntaro Furukawa tijdens de presentatie van de nieuwe kwartaalcijfers.

Je zou denken dat Nintendo stilaan een opvolger voor de Switch zou in de markt zetten, maar dat is niet het geval. Een nieuwe Nintendo console of een sterkere versie van de Switch komt er niet voor april 2024. Volgens analisten zal Nintendo zijn nieuwe console lanceren in het najaar van 2024.


Furukawa maakte eveneens bekend dat de verkoopcijfers van de Switch aan het zakken zijn. Hij verwacht dat die trend zich dit fiscaal jaar nog zal doorzetten. Geen reden tot paniek echter, want de software blijft sterk verkopen en de nieuwe Zelda staat voor de deur.

Het is natuurlijk zo dat de console al een gigantische install base heeft, met zo’n 125 miljoen verkochte exemplaren. Ook van Pokémon Scarlet & Violet zijn meer dan 22 miljoen exemplaren verkocht. En Nintendo hoopt die games nog minstens een jaar te ondersteunen met extra dlc.

Vrijdag verschijnt The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Wij hebben hem al even kunnen spelen en denken dat Nintendo de Game of The Year in handen heeft.

Een reactie achterlaten