fbpx

Nintendo onder vuur door sluiting 3DS en Wii U eShop

Nintendo evil mario

De Video Game History Foundation heeft Nintendo openlijk bekritiseerd voor de sluiting van de eShop op zowel Nintendo 3DS als Nintendo Wii U. De oprichter ervan pikt het niet dat er meer dan 1000 digitale games zo verloren gaan en roept op tot het hacken van de Nintendo consoles.

Nintendo maakte recent bekend de digitale shops op Wii U en 3DS in maart 2023 te sluiten. Daarna gaan zo’n 1000 digitale games verloren. Video Game History Foundation, de Amerikaanse organisatie die zich inzet voor het behoud van de gamecultuur, is er niet over te spreken.


De organisatie plaatste een uitgebreid statement op Twitter. In het bericht beschuldigt de Video Game History Foundation Nintendo ervan om niet genoeg stappen te ondernemen voor het behoud van digitale games, die niet meer verkrijgbaar zijn via digitale platformen.

Sterker nog, de oprichter en co-directeur van de Foundation, Frank Cifaldi, riep gamers op om hun Nintendo systemen te hacken. Op die manier kan je verloren games via andere wegen installeren.

Daarnaast haalde hij ook stevig uit naar uitgevers en overheden om meer moeite te doen om games toegankelijk te houden. Nintendo heeft voorlopig nog niet gereageerd.

Een reactie achterlaten