fbpx

Wii U en Nintendo 3DS shop sluit de deuren in 2023

3DS Wii U

Nintendo heeft bekendgemaakt dat-ie over een jaar de stekker uit de Nintendo eShop trekt op zowel Wii U als op Nintendo 3DS. Vanaf eind maart 2023, zal het dus niet meer mogelijk zijn om aankopen te doen. Ook zullen gerelateerde services geleidelijk aan stopgezet worden.

Vanaf 23 mei 2022 zal je geen valuta meer kunnen toevoegen aan je account op Nintendo Wii U en Nintendo 3DS via kredietkaart. Vanaf 29 augustus 2022 kan je dan ook geen geld meer toevoegen via een prepaid Nintendo eShop kaart. Bestaande codes voor games kan je wel nog inruilen tot maart 2023.


Wie daarnaast zijn/haar Nintendo Network ID portefeuille heeft gelinkt aan zijn/haar Nintendo Account – via de Nintendo Switch – kan dat bedrag blijven gebruiken om aankopen te doen tot maart 2023. Na die datum kan je enkel nog terecht in de Nintendo Switch store met die portefeuille.

Gelukkig houdt Nintendo wel de optie open om games en dlc opnieuw te downloaden, zelfs na maart 2023. Ook online play en software updates blijven mogelijk op zowel Wii U en de Nintendo 3DS. Al rest natuurlijk de vraag hoe lang Nintendo die features zal blijven ondersteunen…

Volgens Nintendo is de sluiting van de eShop het natuurlijk gevolg van de levenscyclus van de oudere systemen. Al gaan er natuurlijk een hoop digitale games verloren eenmaal de shop definitief de deuren sluit. Eentje daarvan is Fire Emblem Fates: Revelations, het derde hoofdstuk na Birthright en Conquest. Revelations was enkel digitaal te verkrijgen, dus als je de game ooit nog wilt spelen, raden wij aan om ‘m in huis te halen.

Een reactie achterlaten