fbpx

Nintendo NX wordt handheld met afneembare controllers

Er doen heel wat geruchten de ronde over de Nintendo NX, maar volgens Eurogamer wordt Nintendo’s nieuwste spelcomputer een draagbare console met afneembare controllers. Verschillende bronnen bevestigden het nieuws aan de website.

De Nintendo NX is in de eerste instantie een draagbare console met een eigen display. Op zich niet zo speciaal, maar nu komt het: aan de zijkanten van de NX vind je twee controllers, die je naar kan los- of vastklikken.


Thuis kan je het toestel aan je tv koppelen en zo de games op groot scherm spelen. De Nintendo NX maakt gebruik van een docking station of basisapparaat dat je toelaat de console te verbinden met je tv.

Wat hardware betreft kiest Nintendo niet voor de minste, want de NX wordt uitgerust met een Tegra mobile processor van Nvidia. Daarnaast blijft de console ook vasthouden aan traditie, want de spellendrager voor de NX blijft een cartridge. Niet verrassend, want de console is in eerste plaats natuurlijk een handheld. De grootte van de cartridges zou maximum 32 GB zijn.

Nintendo NX

Naast cartridges als fysieke game zal je ook games digitaal kunnen downloaden. Volgens Eurogamer heeft Nintendo overwogen om exclusief digitaal te gaan, maar het bedrijf vond dat uiteindelijk geen slimme zet.

Door de volledig nieuwe hardware en technologische vooruitgang, krijgt de Nintendo NX ook een nagelnieuw besturingssysteem van Nintendo. Spijtig genoeg is backwards compatibility daardoor niet mogelijk.

Als alles uit het artikel van Eurogamer klopt, wordt de Nintendo NX een behoorlijk vette console. In ieder geval zullen we in september misschien meer weten, want dan volgt normaal de officiële onthulling.

Een reactie achterlaten