fbpx

Nintendo: “Geen Mario-film als script te slecht is”

Een kleine twee jaar geleden verklapte Nintendo dat het druk bezig is met een film over Mario. Een paar dagen geleden werd het bestaan van het project herbevestigd. Shigeru Miyamoto, de bedenker van Mario, hoopt dat ze snel de eerste details kunnen geven, maar benadrukt dat het script interessant genoeg moet zijn.

Miyamoto staat zelf achter het roer van het project en beseft dat Mario heel wat potentieel heeft als het op series en films aankomt, mits een correcte aanpak. Hij is zelf al twee jaar in gesprek met Chris Meledandri, de CEO van Illumination Entertainment, om de mogelijkheden af te toetsen. Die laatste is bekend van Despicable Me, The Secret Life of Pets en Sing.


Momenteel wordt het script geschreven door een nog onbekende auteur. En ook al is er al veel geld en tijd in het project gestopt, toch kan een slecht script het einde betekenen van de film. Als alles goed loopt, moet de animatiefilm klaar zijn voor de Olympische spelen van Tokyo in 2020. Geen toevallige timing want rond datzelfde tijdskader openen de deuren van Super Nintendo Land, het pretpark rond Nintendo’s besnorde mascotte. 

Een reactie achterlaten