fbpx

Nintendo eShop offline in Rusland ‘wegens onderhoud’

Nintendo eshop russia

Russische eigenaars van een Nintendo Switch kunnen sinds dit weekend geen games meer aankopen of downloaden. Nintendo heeft zijn Russische eShop in onderhoud geplaatst. Dat is allicht een gevolg van de wereldwijde sancties tegen Rusland, die alle Russische transacties uit het Swift-betalingsysteem blokkeren.

Volgens een statement op de Russische Nintendo website, staat te lezen dat de Nintendo eShop tijdelijk in onderhoud geplaatst is, aangezien de betalingsservice van het platform de Russische munt niet meer accepteert. Nintendo verontschuldigt zich voor het ongemak en belooft updates als de situatie verandert.


Indien er niets verkocht kan worden, heeft het natuurlijk geen nut om de winkel open te houden. Of die situatie snel verandert, blijft natuurlijk de vraag. Zolang de Russische invasie van Oekraïne doorgaat, zal de Roebel immers uit het betalingssysteem geweerd worden.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat ook Nintendo zijn solidariteit met Oekraïne wil tonen op een iets subtielere wijze. Eerder stopten ook Microsoft, EA en CD Projekt Red met de verkoop van producten en diensten in het land. Het zou kunnen dat Nintendo dat voorbeeld volgt.

Een reactie achterlaten