fbpx

Microsoft zet verkoop van alle producten in Rusland stop

microsoft stopt verkoop rusland

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het de verkoop van alle producten en services in Rusland stopzet. Dat in navolging van wereldwijde sancties tegen Rusland als gevolg van de invasie in Oekraïne.

Brad Smith, de grote baas van het bedrijf, maakte de beslissing bekend in een blogpost. En dat slechts twee dagen nadat plaatsvervangend eerste minister van Oekraïne Mykhailo Fedorov opgeroepen had om Russische accounts tijdelijk te blokkeren.


Onder de producten van Microsoft vallen Windows, Xbox, Microsoft Azure cloud computing en nog veel meer. Verder laat Microsoft ook weten dat het tal van business-aspecten in Rusland tijdelijk onderbreekt. Abonnementen vernieuwen, zoals die van Microsoft Office en zelf Xbox Game Pass, zal dus niet meer lukken.

Op dit moment is echter niet duidelijk of permanente services, zoals Xbox Live en automatische updates voor Windows pc’s, ook onderbroken worden. Wat we wel weten, is dat Russische gamers nu nog langer moeten wachten op bijvoorbeeld een Xbox Series X. O

Microsoft laat ook weten dat Oekraïne actief helpt om cyberaanvallen van Rusland af te weren.

Je kan de volledige blogpost lezen via deze link.

Een reactie achterlaten