fbpx

Nintendo doekt Wii Shop Channel op in 2019

Nintendo heeft bekendgemaakt dat het Wii Shop Channel, de voorloper van de huidige Nintendo eStore, vanaf 2019 zijn digitale deuren sluit. Vanaf maart 2018 zal de online marktplaats zelfs al minder ondersteund worden, om zo geleidelijk te sluiten.

Concreet betekent het dat je vanaf 27 maart 2018 geen Wii-punten meer kan toevoegen aan je account. Een klein jaar later, vanaf 31 januari 2019, zal je helemaal niets meer kunnen kopen via het Wii Shop Channel. Dat betekent dus dat je ook via het backwards compatibility programma van de Wii U geen Wii-software meer in huis kan halen.


Wat gebeurt dan met je aangeschafte content? Je zal alle aangekochte games, via Virtual Console of Wiiware Games, nog voor een tijdje kunnen downloaden, samen met de Wii U transfer app. Daarna wordt ook deze service stopgezet. Zorgen dat je een back-up hebt van al je software is dus de boodschap, want anders ben je alles kwijt. Ook raden we aan om alle games die je wilt en die je niet terugvindt in de eStore zeker te kopen, want na januari 2019 heb je de mogelijkheid niet meer.

Het Nintendo Wii Shop Channel was de voorloper van de Nintendo eStore en bood voor het eerst de mogelijkheid om oude games opnieuw te kopen via Virtual Console of om dlc aan te schaffen via Wiiware.

Een reactie achterlaten