fbpx

Nieuwe specs van de Switch 2 mogelijk gelekt

Nintendo Switch 2

Er zijn alweer nieuwe specs gelekt over de Nintendo Switch 2. Daaruit blijkt dat de opvolger van de huidige Switch dubbel zoveel werkgeheugen krijgt en veel meer opslagruimte.

Opvallend: de data werd opgevist via shipping informatie van postpakketten. Zo volgden enkele leden van het Famiboards forum de pakketjes die verstuurd zijn tussen Nintendo, Nvidia en andere fabrikanten van interne componenten. Die pakketten hebben codenamen, die verwijzen naar verschillende componenten van de Nintendo Switch 2.


Zo is er sprake van een 6GB RAM chip, waarvan er twee gebruikt worden in de console. Goed voor zo’n 12 GB RAM dus. De leessnelheid van dat geheugen zou 7500 miljoen transfers per seconde bedragen. Ter vergelijking: de originele Switch had 4GB RAM met een leessnelheid van 3200 miljoen transfers per seconde. De Nintendo Switch 2 zou dus dubbel zo snel zijn.

Een andere component verwijst naar de interne opslag van de Nintendo Switch 2, dat zo’n 256 GbB bedraagt met een leessnelheid van 2100 Mbs. Zoals je weet had de Nintendo Switch maar 32 GB opslag met een leessnelheid 300 Mb/s.

Wat dat exact betekent voor de performance van de console is voorlopig moeilijk te zeggen, maar het lijkt erop dat de console een stuk krachtiger wordt dan zijn voorganger. Hopelijk krijgen we snel de officiële onthulling van Nintendo. Die komt sowieso voor 30 maart 2025.

Eerder lekte al via een accessoirefabrikant dat de Switch 2 backwards compatible is met huidige Switch-games en magnetische Joy-Con controllers krijgt.

Een reactie achterlaten