fbpx

“Nintendo Switch 2 wordt backwards compatible, ondersteunt 4K”

Switch 2

Er is alweer verse info opgedoken over de opvolger van de Nintendo Switch. Deze keer werden de details gedeeld door een ontwikkelaar van third-party accessoires. De fabrikant deelde nieuwe info van de Joy-Con controllers, backwards compatibility en 4K-ondersteuning van de Nintendo Switch 2.

Mobapad onthulde dat het als fabrikant van controllers nieuwe info heeft over de Nintendo Switch 2. Volgens het bedrijf zijn de Joy-Con controllers groter in omvang en maken ze gebruik van magneten om zichzelf te bevestigen aan de console in handheldmodus.


Daarnaast weet Mobapad te vertellen dat de controllers ‘metalen SR- en SL-knoppen hebben’, alsook een derde knop aan de linker en rechter zijde. Leuk weetje: ook de bestaande Joy-Cons werken met de nieuwe Switch, maar alleen via een draadloze verbinding.

Volgens Mobapad zou de Nintendo Switch 2 backwards compatibility ondersteunen voor fysieke games. Ook de huidige Switch cartridges zijn dus speelbaar op de nieuwe console.

Wat betreft de resolutie, ondersteunt de nieuwe Switch 4K in docked modus. En een 1080p-resolutie op een 8-inch scherm in handheld modus.

Natuurlijk is de bovenstaande info niet bevestigd door Nintendo zelf, dus klasseren we het nog als gerucht. Hopelijk volgt er snel een onthulling. De release van de Switch 2 zou gepland staan voor begin 2025.

Een reactie achterlaten