fbpx

Streamen naar je pc dankzij nieuwe PS4-firmware

De functies van de nieuwe PlayStation 4-firmware zijn misschien de verklaring waarom het doek valt over PlayStation TV. In de update met codenaam Musashi komt namelijk de functie om Remote Play te gebruiken op pc en Mac, hét verkoopargument van de gedoemde PS TV. Meteen een extra reden om het apparaat links te laten liggen.

Op de PlayStation blog maakte Sony bekend dat de gesloten bèta vandaag start en volgende vernieuwingen brengt:


  • Vriend online-notificatie: wil je weten wanneer je vrienden online komen? Met deze update is er een optie toegevoegd waarmee je een notificatie kan krijgen wanneer leden van jouw vriendelijkst inloggen. Notificaties kunnen ook toegewezen worden aan specifieke vrienden.
  • Blijf offline: op sommige momenten wil je een spel spelen of een film kijken zonder gestoord te worden. Nu is het makkelijker om incognito te blijven omdat er een optie toegevoegd is waarmee je offline blijft. Je kan aangeven dat je offline bent wanneer je inlogt en dit op elk moment veranderen via je profiel of het snelmenu.
  • User Scheduled Event: het is nu makkelijker om een gamesessie te organiseren. De mogelijkheid om een toekomstige gameplaysessie in te plannen bij het systeem van jouw vrienden is toegevoegd. Wanneer jouw evenement start, worden de geregistreerde gebruikers automatisch toegevoegd aan een party zodat je onmiddellijk kan spelen.
  • Remote Play (PC/Mac): PlayStation 4 Remote Play komt naar de pc en Mac. Deze functie zal niet beschikbaar zijn tijdens de bèta, maar je kan er naar uitkijken voor de definitieve release.
  • Dailymotion als nieuwe partner voor de Share-functie: Dailymotion wordt toegevoegd als streaming service waardoor jouw ervaringen nu live te delen zijn via dit medium. Gebruikers mogen zich verwachten aan net dezelfde functies als bij de andere streamingopties op PlayStation 4.

Meer details en nieuwe functies zullen op een latere datum gedeeld worden, samen met de releasedatum van firmware 3.50. Tot slot verzoekt Sony de geselecteerden van de gesloten bèta om zoveel mogelijk feedback in te sturen.