fbpx

Nieuwe Monster Hunter komt begin 2025, wordt volledig open-world

Wilds

Capcom is van plan om Monster Hunter Wilds, de sequel van Monster Hunter World, uit te brengen in het eerste kwartaal van 2025. Dat beweert de bekende insider Dusk Golem, die we vooral kennen van leaks omtrent horrorgames. De leaker deelde het nieuws via zijn eigen Discord server (zie afbeelding hieronder).

Dusk Golem beweert dat hij al verschillende zaken opgevangen heeft van Monster Hunter Wilds. Het belangrijkste detail is dat de action adventure game de grootste titel wordt die Capcom ooit gemaakt heeft.


Volgens de bronnen van de leakers is de game al in de maak sinds 2019 en begon de ontwikkeling vlak na de release van Monster Hunter World. Opvallend is dat de titel een heleboel geschrapte ideeën bevat die niet mogelijk waren in voorganger World. Het grote Godzilla monster – de gigantische Zorah Magdaros uit World – zou een comeback maken.

Monster Hunter Wilds zou, in tegenstelling tot zijn voorganger die met zones werkte, volledig open-world zijn. Met dank aan de flink aangepaste RE engine die ook voor Dragon’s Dogma 2 werd gebruikt.

Volgens Dusk Golem verloopt de ontwikkeling zeer vlot en verschijnt de titel in het eerste kwartaal van 2025. Dat GTA 6 mogelijk in dezelfde periode verschijnt, boeit Capcom helemaal niet. De uitgever gelooft immers dat Monster Hunter Wilds een gigantische impact zal hebben en voldoende omzet zal genereren voor het volledige fiscale jaar.

De game werd op The Game Awards 2023 aangekondigd met een vette trailer.

Dusk Golem leak

Een reactie achterlaten