fbpx

‘Nieuwe Far Cry is multiplayer extraction game met permadeath’

Far Cry

Vermoedelijk werkt Ubisoft al aan Far Cry 7, al heeft de uitgever schijnbaar nog een spin-off voor de reeks in de maak. Zo doet een gerucht de ronde dat de volgende Far Cry een multiplayer extraction-based shooter zou zijn. De game zou door het leven gaan als ‘Project Maverick’.

Volgens Insider Gaming moet je als speler grondstoffen en loot verzamelen, om daarna te ontsnappen van een slagveld in de regio van Alaska. Eenmaal terug in je uitvalsbasis, gebruik je de verzamelde voorwerpen om wapens te upgraden en perks te ontgrendelen. Waarmee je dan opnieuw kan afzakken naar het ijskoude slagveld.


Opvallend: de nieuwe spin-off introduceert permadeath. Als je personage het loodje legt, is het ermee gedaan. Alle uitrusting en wapens die je personage op dat moment bij zich had, ben je kwijt. Alle ontgrendelde perks en progressie op dat personage verdwijnen eveneens. Cool is dat eventuele wapens en uitrusting die je op de basis gelaten had, wel behouden blijven. Zo kan die loot een kickstarter zijn voor je nieuwe personage.

Het team achter ‘Project Maverick’ mikt op een release in april 2025. De game is verrassend genoeg al jaren in ontwikkeling, waarbij het concept meerdere keren veranderde. Merk wel op dat deze multiplayer extraction game een spin-off wordt. Far Cry 7 serveert dus opnieuw een meer traditionele ervaring.

Toegegeven, de permadeath feature zou de game best interessant kunnen maken. Het zorgt er immers voor dat je veel spaarzamer en voorzichtig omspringt met ontgrendelde wapens en gear. En het zorgt ervoor dat je vrij kan experimenteren met verschillende builds voor je uiteindelijke personage.

Een reactie achterlaten