fbpx

Nieuwe details gelekt van volgende BioShock game

Ongetwijfeld begint de volgende BioShock opnieuw in een vuurtoren, die ons op een indrukwekkende manier toegang verschaft tot een merkwaardige stad. Het vorige gerucht over twee parallelsteden boven en onder de grond lijkt echter niet te kloppen, want nieuwe geruchten suggereren dat we afzakken naar Antarctica.

Voormalig IGN-journalist Colin Moriarty deelde de nieuwe info via een video. Zo herhaalde hij dat de game in ontwikkeling is bij Cloud Chamber. In tegenstelling tot het gerucht van de parallelsteden die in oorlog zijn, beweert Moriarty dat we afzakken naar een fictieve stad op Antarctica, anno 1960.


De info hierboven werd ondertussen al bevestigd door zowel VGC als Eurogamer, die hetzelfde nieuws te horen kregen van eigen bronnen. Opvallend is dat de game zich afspeelt in dezelfde tijdsperiode als BioShock 1 en 2 waarin we de onderwaterstad Rapture mochten verkennen. Volgens Moriarty heet de nieuwe stad Borealis en bevat de game verwijzingen naar vorige titels.

Ook zou ontwikkelaar Cloud Chamber alle vrijheid van uitgever 2K Games hebben gekregen om er hun eigen ding mee te doen. 2K Games is er zich van beust dat dit nieuwe deel onherroepelijk zal vergeleken worden met de eerste drie games gemaakt door Irrational Games.

Bedenker Ken Levine werkt niet mee aan het nieuwe BioShock-project, maar sleutelt aan een volledige nieuwe titel met zijn eigen studio Ghost Story Games. Volgens Moriarty wordt die game ook door 2K Games uitgegeven.

Wij hopen alvast op een eerst teaser tijdens The Game Awards deze week.

Een reactie achterlaten