fbpx

Nieuwe details gelekt van Harry Potter RPG

Harry Potter RPG

We weten al een tijdje dat een Harry Potter game in de maak is bij Warner Bros. Dankzij gelekte informatie weten we nu ook heel wat meer over de RPG. Klokkenluider van dienst is een anonieme werknemer van de marketingafdeling van Warner Bros. Hij/zij deelde een waslijst aan details via Reddit. De informatie valt niet te controleren, dus lees dit gerust met een korreltje zout.

Geen Harry Potter in de titel

Opvallend is dat de titel van het spel niet verwijst naar Harry Potter. Uiteraard speelt het zich in hetzelfde universum af, maar de titel luidt Hogwarts: A Dark Legacy. Of we Harry Potter tegen het lijf lopen, valt nog te zien. Al spreekt het lek wel van cameo’s van verschillende personages uit de boeken.


Als speler mag je bij het begin van de game zelf een personage aanmaken. Je kan kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke magiër. Ook je afkomst – volbloed tovenaar, halfbloed of dreuzel – bepaal je zelf. je afkomst geeft je unieke dialoogkeuzes en zou ook je Zweinstein-afdeling vastleggen. Vervolgens start je in het vijfde jaar van de tovenaarsschool en loopt de game tot je afstudeert.

Het verhaal speelt zich af na Voldemort

Eenmaal je een personage hebt, start het verhaal dat zich afspeelt lang na de Voldemort saga. De slechterik van dienst is een voormalig Dooddoener, die een bende slechteriken aanstuurt. Het verhaal heeft een grimmige toon, met verschillende duistere elementen. Hogwarts: A Dark Legacy wordt geen kindvriendelijke game. Volgens de klokkenluider zal de game een 16+-rating krijgen.

Elke van de Zweinstein-afdelingen heeft een unieke questline. Maar afhankelijk van welke afdeling je lid bent, kan je bepaalde quests niet ondernemen. Zo is het bijvoorbeeld veel gemakkelijker om de slechterik te steunen als je in Zwadderich zit dan als je bij Griffoendor hoort. Al betekent dat niet dat je nooit slechte keuzes kan maken. Zo kunnen belangrijke gebeurtenissen leiden tot de dood van bepaalde personages.

Vechtsysteem en rivalen

Wat de gevechten betreft, zou de gameplay vloeiend zijn, maar niet eenvoudig. Zo spelen timing en tactiek een belangrijke rol. Het managen van je energieniveau is ook een belangrijke factor. Tijdens je avontuur loop je een waaier aan vijanden tegen het lijf van monsterlijke wezens tot slechte tovenaars en meer. Voor rivalen is er zelfs een duel-systeem op poten gezet.

Rivalen worden trouwens behoorlijk interessant, want dat systeem is gebaseerd op het Nemesis-systeem van Middle-earth: Shadow of War. Uiteraard is het bijlange niet zo uitgebreid, maar het creëert wel een aantal rivalen voor je personage, waarvan er eentje je vaste rivaal wordt per playthrough. Afhankelijk van jouw acties doorheen de game, zal je dat personage uiteindelijk kunnen doden of rekruteren om samen met jou te vechten.

Skill Tree

Een belangrijk onderdeel van de combat is de skill tree. Die is zeer uitgebreid met zo’n 5-tal vertakkingen die je magische vaardigheden representeren. Indien je genoeg punten investeert, kan je zelfs perks vrijspelen zoals het vertragen van de tijd of monsters voor je laten vechten. Tot slot zijn er ook Good & Evil punten. Wie meer investeert in die Evil skill tree, kan krachtigere spreuken leren. Al zitten de verboden spreuken niet in de game. Tot slot kan je nog tal van positieve effecten genereren door puzzels op te lossen tijdens de lessen.

De wereld van de game is trouwens belachelijk groot. Zo zijn er vier grote sandboxes, met tal van personages, geheimen en opdrachten. Exploratie is dus aangeraden. Gebieden die je kan verkennen zijn Zweinstein, Zweinsveld en Het Ministerie van Toverkunst. De endgame zou zich zelfs afspelen in Londen, waar je werkt als een Schouwer. Die laatste missies zijn trouwens geïnspireerd door de moordzaken in L.A. Noire.

Cool is dat er ook minigames zijn. Zwerkbal is bijvoorbeeld heel uitgebreid. Zo zijn er tijdens de verschillende jaren toernooien, die je afdelingspunten opleveren per winst. Daarnaast is er ook een kaartspel, al is het nog niet duidelijk hoe dat werkt.

Ten slotte zijn er nog romances. Yup, het is mogelijk om de ideale partner in de tovenaarswereld te vinden. Je kan zelfs trouwen met je magische liefde en het gekozen personage zou als man/vrouw opduiken in de endgame.

Tot zover de gigantische lijst aan details. Of ze allemaal kloppen, valt te betwijfelen, maar er zitten een paar voor de hand liggende keuzes bij. Want denk jij ervan? Zin om je welkomstbrief voor Zweinstein te ontvangen?

REACTIES (1)

  1. Christophe

    Hopelijk op xbox binnenkort

Een reactie achterlaten