fbpx

Gelekte footage van Harry Potter game duikt op

Potter

Gisteren ontplofte een bommetje. Op Reddit dook footage op van een vermoedelijke Harry Potter-game, die in ontwikkeling zou zijn bij Warner Bros Games. Een actie-RPG waarin je als tovenaarsleerling les volgt op Zweinstein. Verschillende bronnen – waaronder een BBC-journalist – bevestigen dat de game effectief bestaat.

De footage dook voor het eerst op via het Reddit forum. Gebruiker VapeThisBro postte de video met de vraag ‘of het mogelijk was dat een random persoon deze trailer in elkaar gebokst heeft?’


In de video zien we sfeerbeelden van Zweinstein en alles wat er zich op de school afspeelt. We krijgen zelfs een glimp van een character creator. Warner Bros heeft ondertussen de video van Reddit en YouTube laten weghalen, maar hier kan je de beelden nog bekijken.

De game speelt zich af in negentiende eeuw. Jouw personage krijgt zijn toelatingsbrief voor Zweinstein en komt terecht in het vijfde jaar van de school voor tovenarij en magie. Je hebt een gave om zeer krachtige spreuken aan te voelen, dus tijdens je aankomst, heb je meteen door dat er iets niet pluis in het Verboden Bos. Samen met je professoren en klasgenoten kom je terecht in een magisch avontuur. Waarbij je spreuken leert, Zweinstein verkent en tal van duistere wezens op hun donder geeft.

Of de beelden echt zijn? Het feit dat Warner Bros. meteen actie ondernam om alles zo snel mogelijk weer offline te halen, doet vermoeden van wel. Bovendien beweert Lizo Mzimba, reporter voor BBC News en Harry Potter fan, dat de game effectief in ontwikkeling is. Al is de naam nog niet definitief:

Welke studio staat aan het roer van de game? Daar hebben we het raden naar. Eerst werd gedacht aan in-house Warner studio Rocksteady Games, ontwikkelaar van de Batman Arkham trilogie. Al werd dat gerucht snel ontkracht door personen die wel wat weten van Rocksteady’s nieuwste.

Volgens de mannen Eurogamer moet het daarom Avalanche Software zijn, de ontwikkelaar achter Disney Infinity (niet te verwarren met Avalanche Studios van Just Cause). Avalanche Software studio sloot de deuren na de stopzetting van Disney Infinity, maar werd al snel opgekocht door Warner Bros. Enige wat de ontwikkelaar onder de uitgever creëerde, was een spin-off game voor de Cars 3 film, die in juni 2017 verscheen.

Het doorslaggevende argument van Eurogamer zijn echter tal van vacatures die de ontwikkelaar postte na dat project. Die vroegen om personeel dat gedreven was in de Britse cultuur en taal. Daarnaast zocht de studio werknemers die een meeslepend verhaal konden neerpennen, voornamelijk voor RPG’s. Lijkt dus wel realistisch.

Nu het bestaan van de game gelekt is, kan een onthulling niet lang meer uitblijven. Al zal de release nog wel een tijdje op zich laten wachten.

Een reactie achterlaten