fbpx

Nieuwe cheat software werkt ook op consoles

call of duty black ops cold war warzone season two detailed with roadmap and outbreak open world zombies mode 2

Is het voorgoed gedaan met eerlijk spelen in videogames? Ook op consoles? Er is nieuwe cheat software opgedoken die de beveiliging van alle spelconsoles omzeilt. Door het beeld van je console naar een pc te sturen, kan je bijvoorbeeld auto-aim activeren op je PS4 of Xbox One en zo online tegenspelers automatisch afknallen.

De software werd gespot door de anti-cheat groep Ant-Cheat Police Department (ACPD). Volgens de groep zou de nieuwe software toelaten om via een pc passthrough (via draadloos netwerk of via een capture card) de beveiliging van alle spelconsoles te omzeilen. Gewoon je console verbinden met een pc en de software doet de rest.


De software maakt gebruik van machine learning: het analyseert de video feed die binnenkomt om zo bewegingen van tegenstanders te leren herkennen. Waarna je een auto-aim en zelfs auto-shoot functies kan activeren.

Cheat software is altijd al een probleem geweest op pc, maar consoles bleven er vrijwel van gespaard omdat het om afgesloten systemen ging. Daar komt nu dus een eind aan.

We raden je uiteraard niet aan om aan de slag te gaan met cheat software, want vaak resulteert het in een regelrechte ban. Zo verbande Activision in februari nog 60.000 valsspelers uit de pc-versie van Call of Duty: Warzone.

Een reactie achterlaten