fbpx

HPTO

Modern Warfare 3 ontwikkeld in minder dan 18 maanden

Modern warfare 3.png

Call of Duty: Modern Warfare 3 kreeg bakken kritiek over zich heen wegens de veel te korte en flauwe campaign. Nochtans is er een reden voor de domper, want de gloednieuwe shooter zou ontwikkeld zijn in slechts 18 maanden. De helft van de ontwikkelingstijd van een normale Call of Duty.

Verschillende medewerkers van ontwikkelaar Sledgehammer Games bevestigen aan Bloomberg dat Modern Warfare 3 oorspronkelijk een uitbreiding van het tweede deel zou worden. Het verhaal zou een extra hoofdstuk krijgen in Mexico, waardoor 18 maanden ontwikkeltijd voldoende was.


Niet veel later besliste de top van Activision om het project te rebooten, waardoor de uitbreiding plots een volwaardige sequel voor Modern Warfare 2 moest worden. Met alle onderdelen van een typische Call of Duty game. In dezelfde tijdspanne.

Talloze medewerkers waren teleurgesteld, aangezien de Activision-top na Call of Duty: Vanguard beloofd had dat crunch time niet meer aan de orde zou zijn. Medewerkers waren genoodzaakt om tijdens de weekends te werken, en ook overuren te draaien, om de game tijdig af te krijgen.

Bovendien moesten alle afgewerkte delen van Modern Warfare 3 altijd goedgekeurd worden door Inifnity Ward, die originele studio achter de Modern Warfare subfranchise. Dat zorgde voor een trage en inefficiënte werkmethodes met soms grote wijzigingen tot gevolg. Iets wat voor een hoop frustratie zorgde bij de werknemers van Sledgehammer.

Zoals je weet, leveren Infinity Ward, Treyarch en Sledgehammers 3-jaarlijks en om de beurt een Call of Duty game af. Opvallend: een vertegenwoordiger van Activision liet via Twitter weten dat de game altijd als premium release bedoeld was:

Het woord van de directie tegen het woord van de medewerkers dus. Grappig genoeg blijft Microsoft, dat nu het moederbedrijf is van Activision Blizzard, opvallend stil. Ook Sony heeft nog niets van zich laten horen, hoewel Modern Warfare 3 de laatste ‘premium’ release zou moeten zijn in het contract dat de uitgever gesloten had met Activision.

Een reactie achterlaten