fbpx

Modern Warfare 2 disc bevat slechts 72 MB data

modern warfare 2

De fysieke versie van Call of Duty: Modern Warfare 2 bevat slechts 72 MB aan data op de geleverde disc. Best vreemd, gezien een Blu-ray schijfje tot wel 100 GB aan data kan opslaan. En dat doet de discussie over het behoud van videogames weer sterk oplaaien.

Het nieuws werd bekendgemaakt door Does It Play, een social media account dat uittest of fysieke games wel degelijk zonder internetverbinding gespeeld kunnen worden op consoles. Volgens het account is er haast geen data te vinden op de disc van Modern Warfare 2: slechts 72 MB.


Als je ervan uitgaat dat de game een standaard PS5 Blu-ray gebruikt van 100 GB, is dat dus minder dan 1%. Gevolg: spelers met een fysieke versie van de game moeten alsnog de volledig game downloaden. En die bedraagt op PS5 125 GB.

Het levert een paar scherpe reacties op via Twitter. Niet alleen voor de impact op het milieu – om praktisch lege disc te verschepen, maar ook in het kader van het behoud van videogames. Content Creator Lance McDonald is er niet over te spreken:

Een sterk argument. Zonder fysieke offline media, zijn er veel games die van vandaag op morgen simpelweg zouden verdwijnen.

Wat denk jij? Zijn fysieke releases achterhaald? Of blijft het een noodzaak om zoveel mogelijk data beschikbaar te hebben op een fysieke drager, voor het behoud ervan in de toekomst?

Een reactie achterlaten