fbpx

Microsoft zet Project Spark stop

Microsoft zet zijn ‘game-making game’ Project Spark stop. Sinds vandaag valt de game niet langer te downloaden van de Xbox Store of Windows Store. Alle online diensten (waardoor je zelf content kan uploaden of content van anderen kan downloaden) worden op 12 augustus stopgezet.

Via Project Spark kon je zelf games maken. Heb je een fysieke kopie van de game gekocht, dan geeft Microsoft je krediet om te gebruiken in de Xbox Store of Windows Store.


Ontwikkelaar Team Dakota neemt in een verklaring afscheid van zijn game:

Dit was een heel moeilijke beslissing. Toen Project Spark vorige herfst niet langer actief werd ontwikkeld, stapten veel van onze medewerkers over naar andere projecten binnen Microsoft Studios. Het is dan ook niet financieel haalbaar om Project Spark te blijven onderhouden met updates en patches, dus zetten we de game en alle diensten stop.

REACTIES (2)

  1. fgras

    Wut. Dat spel is pas 1,5 jaar oud.
    Dat is wel zuur voor de community.

    Ondertussen stop ik Little Big Planet 1 nog even in mijn PS3.

  2. Ik heb het gespeeld en moet zeggen dat het niet bijzonder was. Het is voor mij dan ook gestopt na een eenmalige speelbeurt. Dit kan absoluut niet tippen aan LBP. Wel jammer voor zij die de game geregeld spelen.

Een reactie achterlaten