fbpx

Microsoft annuleert Xbox One exclusive Scalebound

De verrassing van de dag: Microsoft zet een punt achter Scalebound. Een opmerkelijke beslissing want de Xbox One-exclusive werd tijdens de persconferentie van E3 2016 gedemonstreerd. Normaal gezien moest de RPG in 2016 verschijnen, maar die release werd verschoven naar dit jaar.

Het jaaroverzicht van 2017 van Xbox Wire was al een voorbode: Scalebound werd nergens vermeld op het lijstje. Geruchten staken al snel de kop op wanneer de officiële pagina op Xbox.com verwijderd werd. Niet veel later stuurde het bedrijf volgend statement uit:


Na heel wat wikken en wegen is Microsoft Studios tot het besluit gekomen om de productie van Scalebound stop te zetten. We werken hard aan de prachtige line-up voor dit jaar met games al Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves en andere ervaringen.

Microsoft wil duidelijk alles vergeten van deze kater. Alle verwijzingen naar Scalebound zijn al verwijderd van de officiële pagina’s en kanalen. Elke video of link van sociale media verwijzen door naar dode links of trailers die nu ‘verborgen’ staan.

Phil Spencer, grote baas van Xbox, drukt wel zijn teleurstelling uit via twitter, maar benadrukt net als het statement de andere games voor 2017:

Het is onduidelijk of Microsoft blijft samenwerken met ontwikkelaar Platinum Games voor toekomstige games.

Een reactie achterlaten