fbpx

‘Microsoft wil PlayStation elimineren met overname Activision’

activision blizzard microsoft

Opvallende nieuwe ontwikkelingen in het aanslepende overnameverhaal van Activision Blizzard door Microsoft. Een groep Amerikaanse gamers heeft een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen de overname. Zij beweren bewijs te hebben dat Xbox het doel had om via de deal PlayStation uit de markt te elimineren.

Volgens website Axios zou een interne mail van Microsoft een van de belangrijkste bewijsstukken zijn in de zaak. Die is geschreven door Matt Booty, hoofd van Xbox Game Studios en gericht tot Tim Stuart, de CFO voor Xbox. Volgens de aanklagers bevat de mail bewijs dat ‘Microsoft de intentie had om zijn belangrijkste concurrent te elimineren uit de markt’.


Microsoft zelf heeft de mail ook vermeld in zijn verdediging tegen de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC), maar noemde het een ‘interne uitwisseling’ die de beslissing van de rechtbank niet mag beïnvloeden.

Sony steunt de groep aanklagers en voorzag ze ook van voldoende informatie voor de aanklacht. De rechtszaak tussen de uitgever en de FTC wordt deze week verdergezet met verschillende getuigenissen.

Een reactie achterlaten