fbpx

Microsoft wil ontwikkeling van Fallout: New Vegas 2 opstarten

New Vegas

Goed nieuws voor fans van post-apocalyptische RPG’s: Microsoft en ontwikkelaar Obsidian Entertainment zouden in gesprek zijn voor een vervolg op Fallout: New Vegas. Vooral Microsoft zou aansturen op een sequel.

Het nieuws komt van gamejournalist Jeff Grubb die het nieuws onthulde tijdens de nieuwste episode van Grubbsnax. Nu Microsoft uitgever Bethesda en dus ook de licentierechten op Fallout-games heeft verworven, kan er eindelijk een sequel gemaakt worden. De studio die ooit Fallout: New Vegas maakte, werd al in 2018 ingelijfd door Microsoft.


Van zijn bronnen kreeg Grubb te horen dat er alvast gesprekken aan de gang zijn voor New Vegas 2. Grubb geeft toe dat een dergelijke game nog jaren in ontwikkeling kan zijn, maar vermeldt eveneens dat er vanuit Microsoft grote interesse is voor een sequel. Ook de werknemers van Obsidian staan helemaal achter het project.

Een vervolg is uiteraard meer dan welkom, gezien de eerste game ondertussen meer dan 10 jaar oud is. Fallout: New Vegas verscheen in 2010 en speelde zich af een post-apocalyptische versie van Arizona, Californië en Nevada.

Een reactie achterlaten